MargaretaBlafield

Somestako demokratian liima?

  • Somestako demokratian liima?
  • Somestako demokratian liima?
  • Somestako demokratian liima?

Tänään on sellainen päivä, että haluaisi vaan käpertyä peiton alle. Niin teinkin ja kuuntelin toisella korvalla radiosta ajantasaa. Miten sosiaalinen media muuttaa demokraattista päätöksentekoa? Tuntuu hienolta kun  FB:ssä ja Twitterissä voi olla suorassa yhteydessä ns. päättäjiin ja merkittäviin ihmisiin joista jotkut tykkäävätkin tai jakelevat pieniä pinkkejä sydämen kuvia.

Rupeaa jo luulemaan, että on jotain vaikutustakin johonkin. Se kuitenkin taitaa olla aika näennäistä. Joutaako kukaan tästä kermakerroksesta oikeesti ajattelemaan mitään uudelta näkökantilta, vai jatkaako vain vanhojen fraasien veivaamista. Päätöksistä määrävät ne joilla on millä vallan voi ostaa.

"Sosiaalinen liimakin" mainittiin, mitä sekin lie? Tämä naamakirjan ihmisiä yhteenliimaileva mainoskoneistoko? Taas tarjolla pitkä lista naamoja joiden kanssa minulla on yksi yhteinen kaveri. Tai parikin. Olisiko se riittävä syy pyytää kaveriksi?

Koska Facebookissa tuskin kukaan viitsi lukea toisten kirjoituksia siirrän tämän päivän julkaisuni tänne.

Tavallisesti olen tehnyt päinvastoin, siirtänyt juttuni ja kommenttini täältä Usarista naamakirjaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Margareta olen lukennut fb:n jakelun kautta jaettuja materiaaleja enemmän kuin koskaan ennen. Hyödyllistä luettavaa ja olen oppinut paljon. Kyllä tykkäämiseni osoittaa, että olen yleensä tutustunut siihen mitä toinen on kirjoittanut. Joskus joku muuki merkki käytössä, ei ihan kaikesta voi tykätä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En minä yleensä jakele julkaisujani muille kun omalle sivulle. se on niin hankala kun pitäisi yksitellen jakella. Miksi ei voi laittaa kaikille saman tien.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Runsauden pula, eikö se hämmennä siellä naamakirjassa?
Kai sitä someliimaa on, sillä olen "liimautunut" tänne teihin vapaavuoron somettajiin. Täällä on mukavaa ja turvallista.

Lehmäkuva, tuo kesän vähän lähemmäs, ihana.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Runsaus ilmeisesti aiheuttaa sen, että kukaan ei viitsi pitkiä juttuja lukea ja kommentit ovat lyhempiä. Mutta on siinä hyviäkin puolia; on kaikenlaisia ryhmiä, joita voi valita oman kiinnostuksensa mukaan ja saa yhteyttää vanhoihin ystäviin.
Lehmät ovat suomalaisia kyyttöjä.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa