*

MargaretaBlafield

Vapaavalinnan kirous: optimaalinen vaihtoehto puuttuu

 • kuvattu vanhalla kännykameralla
  kuvattu vanhalla kännykameralla
 • selfie kuvattu uudella puhelimella
  selfie kuvattu uudella puhelimella
 • kuvattu uudella puhelimella
  kuvattu uudella puhelimella
 • Kuvattu sony-kompaktikameralla
  Kuvattu sony-kompaktikameralla
 • sony-kompakti
  sony-kompakti
 • sony-kompakti
  sony-kompakti
 • Onnistunut kännykkäotos
  Onnistunut kännykkäotos
 • Auringonpaisste kuitenkin helposti polttaa puhki
  Auringonpaisste kuitenkin helposti polttaa puhki
 • Kameran zoomilla pääsin lähemmäksi
  Kameran zoomilla pääsin lähemmäksi
 • Canonilla kuvattuu
  Canonilla kuvattuu
 • Canon
  Canon
 • Canon
  Canon
 • Huawei puhelimellanikin saa aika hyviä kuvia.Sattumanvaraisesti.Kosketuslaukaisu tökkii, tässäkään rajaus ei ole osunut nappiin.
  Huawei puhelimellanikin saa aika hyviä kuvia.Sattumanvaraisesti.Kosketuslaukaisu tökkii, tässäkään rajaus ei ole osunut nappiin.

Kävin  vaihtamassa ostamani kameran kalliimpaan, mutta niin paljon höpistiin suloisen ja fiksun nuoren myyjän kanssa, että tais jäädä jotkut olennaiset ominaisuudet tsekkaamatta. Tämä jota nyt valkkasin on joku hybridi, eli järkkärin ja kompaktin välimuoto, jossa voi vaihtaa objektiivi. Sanoin kyllä, että en rupea vaihtamaan , en mene erikseen lintuja ja kukkia kuvaamaan kuten valokuvausta harrastavat. Minulle kamera on muistiinpanoväline.

Myyjä sanoi, että voin taas tuoda takaisin ellei kelpaa. Kaiketi toivossa, että taas ostaisin vielä kalliimman mallin.

Luulen, että Gigantin kuukauden palautusmahdollisuus on heille hyvä myyntivaltti. Minusta on tullut kanta-asiakas. Palvelu on niin hyvä kun olla voi. Eihän tällaisella erilaisten mallien määrällä voi tuntea jokaista yksityiskohtaisesti.

Taas tuli todettua, että mitään optimaalista mallia ei ole; jos jokin ominaisuus on hyvä niin toisessa on puutteita. Sellaista vehjettä ei ole olemassa jossa kaikki ominaisuudet olisivat hyviä.

Olen kiitollinen kaikista kommenteistä, eikä mitään hienotunteisuutta tarvita. Poikani sanoi ettei mun kannata järkkäriä hankkia kun en kuitenkaan osaa valokuvata. No, en tietenkään osaa kun en ole sitä harrastanut, valitsin sen pois jo nuorena kun tajusin, että jos antaisin sille harrastukselle pikkusormeni se veisi koko käden ja varsinkin aikani. Sitäpaitsi aivan liian tekninen juttu minulle.

Kamera on minulle muistiinpanoväline. Itseilmaisuun olen käyttänyt kynää ja sivellintä.

Mutta tän IT:n ja digivempaiden kanssa vehkoilu vasta hermot vie ja ajankin. Jatkuvasti kaikki ohjelmat tulevat yhä sekavimmiksi. Varokaa vaan kohta olemme verkottuneina koneen osiksi  tekoälyn käskytyksessä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minulla on kamera-asiantuntija kotona. Hänen opastuksellaan olen kamerat ostanut ja hyviä hankkinut. Pari kertaa ulkomaillakin puhelimitse saanut neuvot ostokseen. Hyvä kamera on hyvä apu ja tallennusväline. Voi sen läpi katsella ympäristöä hiukan eri tavoin kuin pelkillä silmillä. Joskus huomaan kuvassani jotain sellaista mitä en ollut muutoin edes huomannut.

Vaihtelen objektiiviä, ja kannan välillä miehenikin arvokkaampaa kameraa mukanani, sillä sen avulla näkee vielä kauemmaksi ja tarkemmin. Kamera on ottanut minut valtaansa. Nautin sen käytöstä ja kuvia voi tietokoneella myös käsitellä. Sit' taitoakaan ei ole vaikea oppia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä nimenomaan haluan välttää, että kamera ottaa minut valtaansa. Jos keskittyisin kuvaamiseen, moni asia voisi mennä ohi. Minun tarpeeni kameran suhteen ovat siis erilaiset kuin sinun. Tietenkin olisi hienoa, että voisi ottaa sellaisia kuvia kuin sinä hyvällä järkkärillä, mutta en halua kanniskella objektiivejä mukaani. Tartten käsiäni muuhunkin kuin valokuvaamiseen.
Liikakin on jo tullut pakkomielteeksi,että pitää kuvata kaikkia kauniita kukkia. Tänäänkin kun Sarin kanssa tavattiin kirppisshoppailun merkeissä niin piti vähä väliä pysähtyä kuvamaan upeita jalkakäytävän varella hoitamatonta kaistaletta jossa röykeästi rehoitti, metsäapiloita, hiirenvirnaa niittynätkelmää ja monet muut.
En ole päässyt kuvakäsittelyn makuun. Nämäkin tänne tuodut kuvat ovat raakana. Ja sattumanvaraisesti valkattuja.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä olen laittanut oman kamerani niin hyvään jemmaan etten löydä sitä. Kamerani on niin vanha ettei niin alkeellisia kameroita enää edes valmisteta. Pitäisi ostaa uusi, mutta vähänkin paremmat maksavat niin juukelisti. Järkkäriä en viitsi minäkään ostaa. En kuitenkaan osaisi hyödyntää sitä kunnolla.

Kotimatka sujui muuten hyvin, mutta keskustassa onnikka meni nenäni edestä ja alkoi sataa. Sainpahan hyvän tekosyyn mennä Heseen jätskille:)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Jos kysymyksessä on Panasonic Lumix hybridikamera, niin hyviä kuvia pääsee kuvaamaan heti, kun kääntää valintakiekon P - asentoon ja muenusta iA - tilan. Tarkennuksen voi tehdä kohdekohtaisesti objektiivissa olevasta tarkennusrenkaasta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiitos neuvosta, mutta kyseessä on Canon EOS M10. Saattaa neuvo siihenkin sopia. Tällaista kohdekohtaisa tarkennuksen säätö halusin.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Tuo P - tila voi sopiakin siihen, mutta olisikohan siinä tarkennus näytöllä. Siis jos kuvaushetkellä koskettaa näyttöä kohdasta, jonka haluaa tarkentaa...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #6

Tais olla. Tässä hybriidissä kuitenkin on minun kannalta se puute, että voisin tarvita pitempi zoomi kun en meinaa ruveta putkea vaihtaan.
Kun päästäisiin eroon tällaisesta markkinakilpailusta, jonka takia tulee jatkuvasti uusia malleja joita markkinoidaan jonkun "innovaativisen" ominaisuuden takia, voisi kehittä valikoima optimaalisia eri käyttötarkoituksiin sopivia malleja ja luoda yhteisiä standardeja, esim sama symboli tarkoittaisi samaa toimintoa eri sovelluksissa.
En ole vielä edes avannut pakkausta. Odotan oman asiantuntijan lausuntoa.
En välttämättä ole kosketusnäyttöön kovin ihastunut, ainakin puhelimessa se toimii oikuttelevasti, enkä tajua miksi kameran laukaisia eiollenkaan tottele peukaloani.
En usko kilpailun siunauksellisuuteen vaan tiedän yhteityön mahdollisuudet saavuttaa huomattavasti korketasoisempia tuloksia.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #9

Aikanaan olin saman kysymyksen äärellä, miten saada tarkkoja lähikuvia sekä oravakuvia samalla kameralla ilman, että vaihtaa objektiivia.

Ratkaisu löytyi järjestelmäkameran rungosta ja siihen toivomuksen mukainen objektiivi. (esim. Nikonissa objektiivi 18 - 200 mm. Nikonin runkoja on kooltaan, painoltaan ja hinnaltaan eri suuruisia. Edullisemmasta päästäkin ovat hyviä.)

Kuvan laadun määrittää lähinnä hyvä objektiivi.

P.S. Kuvien mukaan, sinulla näyttäisi jo olevankin sellainen objektiivi?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #13

Keskustellan tällaisesta mahdollisuudesta kun oma asiantuntijani tulee tänään käymään. Kiitos tiedosta.
Tarkoitatko Sony-kameralla otettuja kuvia? Se on täyskompakti, kätevä siinä oli, että putki vetäytyi kokonaan sisään joten vaikka taskussa voi kuljettaa. Mutta käsisäätö tuntui hankalalta ja tarkennus kai liian hidas oravien ja varisten kuvaamiseen.
Kuten taisin mainita kääntyvä näyttö puuttui, se on aika tarpeellinen jos kuvaa kääpien alapuolta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #14

Tarkoitin viittä viimeisintä kuvaa. Oma suosikkini alusta lukien on kuudes - sommittelu ja aiheeseen sopiva tunnelma. Mielestäni kaunis kuva.

Kääntyvästä näytöstä en tiedä. Tai en ole osannut kaivata sellaista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #15

Suopursu ja unikko on kuvattu uudella huuhaa puhelimella. Kääntyvä näyttö on minulle tarpeellinen esim.kun kuvaan sieniä ja kääpiä. Zoomi taas on tarpeellinen mm. tällaisissa esiintymistilaanteissa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

P toimii Olympuksessakin, joten P=program ja on yhdenlainen automaattimoodi. Täällä eri tilat ovat avattuna: http://www.digitaalikuvaus.com/kuvaustilat.html

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #7

Kiitos linkistä. Jonkinmoista kompromissa joudun tekemään, kun käytän kameraa monipuolisesti eri tilanteissa.
Palauttamani kamera oli kyllä kätevä mutta ehkä suurin puute oli kääntyvän näytön puuttuminen. Lausuntesityksessä kuvatessani zoomi oli tarpeen, vaikka voihan sitä rajuksellakin kohdetta lähentää. Mielestäni se ei kuitenkaan kovin paljon lisärvoa tuonut verrattuna nykyisen puhelimeni kuviin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyviä kuvia tuo uusi kamerasi näpsii;)))) Onnea uudelle kameralle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kohtalaisia, mutta menin kuitenkin vaihtamaan sen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Meni vaihtoon, katso vielä Canonin hybriidillä otetut kuvat.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Lisäsin muutaman kuvan vertailuun.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Lisäsin kolme Canonin hybriidikameralla otettua kuvaa. Metsäkurjenpolvessa tarkennus on osunut väärään kohtaan. Tässä mallissa voi myös tarkentaa kosketusnäytön avulla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kuudenteen kuvaan liittyen olen kertonut Sina Kujansuun lausuntaestyksestä täällä:
http://margaretablafield.vapaavuoro.uusisuomi.fi/k....

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset