*

MargaretaBlafield

Koirakuvaus räntäsateessa

  • Kaunokaisen profiili
    Kaunokaisen profiili
  • Poseeraukseen kyllästynyt malli
    Poseeraukseen kyllästynyt malli
  • Kukahan tässä on kulkenut?
    Kukahan tässä on kulkenut?

Kännykälläni, joka nyt takuuajan umpeuduttua vetelee viimeisiä, toiminnat rupeavat takkuilemaan ja kuviakaan en enää onnistu sähkäpostilla lähettämaan, ei ole voinut ollenkaan liikkuvia kohteita kuvata, koska  laukaisimen viive on ainakin pari sekuntia.

Joten kuvat oravista, perhosista, variksista ja rusakoista puuttuvat kokonaan. Joku lehmänkuva on.

Koirakuvatkin ovat kovin vähissä tästä syystä.

Viime kevättalvella ulkoilulenkilläni räntäsateessa tuli vastaan uusi mukava tuttavuus. Ihastuin heti koiraan jo ulkonäön perustella. Tervehdittiin ja rupateltiin vähän emmännänkin kanssa. Kysyin saanko ottaa koirasta kuvan ja kaivoin kännykkäni esiin.

Koira asettui heti poseerausasentoon ja odotti hievahtamatta vaikka miten kauan kun yhä uudelleen pyyhkäisin räntäsateen kasteleman kosketusnäytön, joka ei märkänä toimi.

Sitten se jo kyllästyi ja siirtyi vähän syrjemmälle. Yllä olevat kuvat sain kuitenkin napattua, vaikka se hieno kokovartaloposeeraus jäi toteuttamatta.

Koirakuvat tulivat vastaan etsiessäni talvikuvia Henri Myllyniemen usuttamaan talvikuvakisaan.

http://margaretablafield.vapaavuoro.uusisuomi.fi/valokuvaus/154701-taajaman-talvi

Idean niiden julkaisemiseen sain Irja Laamasen koirakaipuusta minulle suunnatussa kommentissa.

Kuten minäkin hän kaipaa lenkkikaveria. Olen kuitenkin päättänyt etten halua sitoa itseäni mihinkään huolehdittavaan enää.

Koira on monirotuinen valioyksilö.  Mallilta olen saanut lupaa kuvien julkaisuun. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Komea koira ja ajatuksia herättävä erityisesti viimeinen kuvista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kuka liekin, hiiri tai myyrä, on kipittänyt elontiensä loppuun.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Saanko ehdottaa paria nopeasti opittavaa asiaa johon ei tarvita teknistä tietämystä:

1. Kultainen leikkaus. Monimutkainen selitys: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kultainen_leikkaus Yksinkertainen selitys on, että mittaat kolmasosan kummastakin kuvan laidasta ja sijoitat niiden leikkauspisteeseen kuvatun kohteen. Kuten vaikka koiran pään tai sen päätä kuvatessa esimerkiksi silmän.

2. Räntäsateessa ei vaan saa hyviä kuvia. Taiteilijat erikseen jotka osaavat rikkoa sääntöjä opeteltuaan niitä vuosia(sama pätee kultaiseen leikkaukseen). Ota kuva auringonlaskussa tai sen noustessa. On myös olemassa sellainenkin kuin sininen hetki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sininen_hetki

Hienoa, että havaitset tällaisia pieniä yksityiskohtia luonnossa, kuten tuon linnun lentoonlähdön. Testaas sama edellä mainituissa olosuhteissa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiitos neuvoista, hyviä pointteja.
En tosin varsinaisesti harrasta valokuvausta eli minä en tee niin kuin sinä, että kameran kanssa menen varta vasten kuvausretkelle. Kuvasin räntäsateessa koska kohtasin siinä just tuon koiran johon ihastuin. Kuten tekstissä kerroin jäi ottamatta se hyvin sommiteltu kuva jossa koira istui aika pitkään odottamassa, selvästi ymmärtäen tilanteen, mutta lopulta kyllästyi kun ei valmista tullut.
Jo koulussa klassisen piirustuskoulutuksen saanena tiedän mikä on kultainen leikkaus ja voin tänne laittaa yksinkertaisen kaavankin a:b = b:(a+b).
Se tosiankin on sellainen sommitelun perusjuttu jota kannatta käyttää, ellei varta vasten halua rikkoa sitä vastaan. Liian kaavamaisesti käytettynä se voi muuttua tylsäksi kuten kaikki säännöt.
Minä havaitsen samanlaisia yksityskohtia luonnossa kuin sinäkin, mutta en osaa kuvata niitä yhtä hyvin, en edes yritä, enkä meinaa mitään järkkäriä hankkia. Minulle nuo kännykkäotokset on lähinnä muistiinpanoja, tuo viimeinen kuva otettu sen takia että selvittäisin mikä lintu on napannut myyrän.
Jos vielä viitsit katsoa suttuisia kuvia niin sano näistäkin jotain,
siitähän voi olla iloksi ja opiksi muillekin kuin minulle.

http://margaretablafield.vapaavuoro.uusisuomi.fi/v...

Yritin muuten kuvata aivan uskomattoman upeata auringonlaskua loppukesästä, mutta ei onnistunut kännylläni, oli liian pimeätä ja kamera laimensi punaiset sävyt olemattomiin.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Koirat ovat joskus melkoisia linssiluteita ja poseeraamisen ne osaa..tuossakin toi kokovartalokuva...ota kuva tältä puolelta,oikea profiili on parempi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joo, tää kyllä itse asettui oikein poseerausasentoon kun kysyin lupaa emmänältä ja kaivoin kännykän taskusta, hän odotti hievahtamatta, mutta kun koko ajan satoi räntää näytölle en saanut kosketusnäyttöä reagoimaan kamera-asetukseen. Nää kuvat on otettu kun se jo vetäytyi syrjemälle ja kuulin sen ajattelevan: plää, onpas tumpula muija, odotetaan nyt tääl tien reunassa et nuo naisihmiset lopettaa pälätyksensä ja voidaan jatkaa matkaa.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset