MargaretaBlafield

Omatekoinen pikaruoka

Joonas Köntän Puheenvuorossa  Niina Palomäki kommenttissan ohimennen valittaa, että ruuan laittoon menee niin paljon aikaa. Vastauksestani tuli sen vertaa perusteellinen, eikä varsinaisesti kuulu Joonaksen aiheeseen, joten päätin laitta sen tännekin omaan blogiini.

Ruokaa ei kannata tehdä hosumalla. Minusta juuresten ja vihannesten pilkkominen on mukaavaa ja rentouttavaa puhaa, mutta ellei ole aikaa siihen kannattaa käyttää valmiiksi pilkottuja pakasteita, niitäkin saa suhteellisen kohtuuhintaisia. 

Yksineläjänä keitän perunoita tuplasatsi ja paistan seuraavana päivänä tai teen perunasalattia lopusta. Samoin riisiä keitän vähintään pari annosta kerralla.

Ruokablogeissani kerroin hernesopasta jota taisin syödä melkein viikon kun ei ollut pakastelokerossa tilaa. Muuten kannattaa varsinkin keittoja tehdä isompia satseja ja pakastaa.

Pienellä suunnittelulla ruuan laiton voi rationalisoida niin, että tekee samalla useampia ruokia pakastettavaksi.

Onko hyviä vihjeitä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

http://joonaskontta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15763...

Vaikka valkoinen makarooni onkin halpaa käytän yleensä täysjyvämakarooneja tai spagettia. Niistä saa pulittaa tuplahinnan mutta ovat kuitenkin edullista vatsantäytettä. Suosin kuitenkin perunaa.
Todellinen pikaruoka on couscous höystettynä vaikka kuivatuilla tai pakastetuilla sienillä ja pakastevihanneksilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin olet toiminut, mutta yksinasujat harvemmin kokkailevat itselleen kovin monimutkaista ruokaa. Perheellisetkin tyytyvät eineksiin, mihin tämä maailma on menossa?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Just muutamia päiviä sitten keskustelin ystävättäreni kanssa aiheesta kun hän tarjoili minulle herkullista munakasta. Hän on innostunut kokeilemaan monimutkaisiakin reseptejä, välillä saattaa soittaa ja kysyä neuvoa.
Minä harvoin viitsin vain itselleni mitään työläämpää kokata.
Poikani taas kokkaa kunnon ruokaa itselleen aika usein päätellen ohimennen mainituista "laitoin juuri siskonmakkarakeittoa" tai ostin sitä "citymarketin tarjouksessa olevaa ulkofileetä, tuli hyvät pihvit".

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Hyvä otsikko,

Joskus tullut sanotuksikin,että kun on ikänsä laittanut ruokaa,niin himassa ( 12 vuotiaasta),kuin duuneissakin,niin nyt näillä kymmenillä jaksa hirveesti innostua mistään suuritöisestä ainakaan.Valmiita eineksiä tulee käytettyä harvoin,mutta joskus jotain toki.Nopeaa eli pikaista sen täytyy olla ja siihen kauppojen valikoimat antaa mahdollisuuden..ei tuhraanu aikaa,mutta on kuitenkin ite tehtyä.
Tuossa eilissä päivänä tein kana-pekonikeiton ja juustosalaatin,siippa leipoi leipää.

Pakasteesta puolivalmis peruna-keittojuures pussi,750g.
Paketti pekonikuutioita
kaksi pakettia kypsiksi paistettuja broilerikuutioita,500g.
kana-ja kasvisliemikuutioita 1ja1
muutama maustepippuri ja yks iso laakerinlehti.
Paahdettua sipulia ja valkosipulin kynsi.
ynnä vettä.

Pekonin ja broilerikuutiot käytin pannulla ja kaikki sitten sikin sokin sekaisin.
Vajaa kymmenen minuuttia ja kamat oli kattilassa ja koska juurekset oli puolikypsiä ja kanat kokonaan kypsiä niin about 15 minuutti ne siinä sitte kiehu.Sillä aikaa,kun keitto kypsyi tein salaatin,almis salaattisekoituspussi kirsikka tomaatteja ja cheddar juustoa..avot sie.
Satsista söi kolme omaa immeistä ynnä kaks satunaista ruoka vierasta ja elukallekkin jäi osuutensa vielä. Eli se oli puolentunnin keikka noin suunnilleen..pika ruokaa siis.
Nyt lähden tekemään spaghettia ja jauhelihakastiketta enkä aio tuhrata siihenkään pariakymmentä minuuttia enempää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiitos ohjeista. Puolivalmisteet onkin käteviä käyttää pikaruokaan.
Pakastevihanneksia saa toistaiseksi vielä varsin edullisestikin.
Lidlillä on vähän isompia pakkauksia herneitä, papuja, ruusukaalia ja varsinkin pinaattia olen käyttänyt. Niistä voi ottaa juuri tarvittavan määrän kerralla.
Leipää tosiaankin kannattaisi leipoa itse. Kaupan leipä rupeaa olemaaan sellaista höttöä, ettei oikein leiväksi enää tunnista edes.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Leipäkommenttisi on osuva, siksi teenkin leivän itse, minulla on ruisleipäjuurikin juuri sitä varten;)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #7

Joskus leivänteko oli mulle rutiini, nykyisin laiskottaa. Ehkä rupean kunhan saan uuden jääkaapin jossa on vähän enemmän pakastintilaa.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #7

Meillä leivottiin tossa viikolla ruisleipää..ei oo koskaan ikinä ennen tehty,mutta hyvää se oli.vielä kun ois ollu kiviarina..pitänee hankkia,kun niitä saa kuulemma ostaa sähköuuniinkin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Leivon Arinarievä pitää kerran kuussa vähintään ostaa. Paranee vaan vanhetessaan. Se ei oikeastaan kuivu, se rapeutuu.

Yksinkertaisesta ruoasta mieleen tuli kaalikääryleet... Vai muka yksinkertainen. Mutta, kun näkee vaivan ja tekee pellilisen, riittää pakasteeseekin.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #9

Toinen hyvä ostoleipä on Tuulos rievä..eikse Tuulos oo jossain siellä teilläpäin vai onkse jossain Hämeenlinnan seutuvilla?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #15

Kai se on jossain Hämeenlinnan seutuvilla.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #15

Tuulos on Hämeenlinnan seudulla, mutta Tampere-Lahti valtatien varrella.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #17

Tarkistin asiaa, Tuuloksen kunta on liitetty Hämeenlinnan kaupunkiin.
Tuulos-leipää en ole Tampereen kaupoissa nähnyt.
Paikallisten leipomoiden laatu on hyvä olennaisesti juuri siksi että ne ovat paikallisia ja tuotanto rajallista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ne kaalikääryleet on aina välillä mielessä. Viimeksi tein lihatonta ruokavaliota pitävän ystävättären datsalla sienikaalikääryleitä. Siitä on vuosia. Ei todellakaan ole mikään pikaruoka.
En ikinä ole syönyt muualla niin hyviä kaalikääryleitä kuin eräs edelle mennyt ystäväni teki. Mutta hän länttäsikin puoli kiloa voita niiden päälle.
Minäkin käyn suunnilleen kerran kuussa hallissa ja nappaan jonkun eilispäivän leivän. vielä on muutamia leipomoita jotka tekevät oikeata leipää. Spelttirievä oli mahottoman hyvä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Spelttirievä, kuka sitä tekee, ja kuka myy?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En nyt muista varmasti leipomon nimeä. Minulle oli yllätys, että oli niin maukasta, hyvin säilyikin. Tampereen kauppahallissa on useiden pienleipomoiden myymälä. Sieltä saa monen sortin hyvää leipää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olisikin speltti vieläkin vehnää, mutta ilman geenimuunteluja siitä on jalostettu eri tuote.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset