MargaretaBlafield

Yhtiökokous

  • Yhtiökokous
  • Takapihani
    Takapihani
  • Rajan toisella puolella kaupungille kuuluva tontti.
    Rajan toisella puolella kaupungille kuuluva tontti.

Jokin aika sitten kerroin minulle rakkaiden pihapuiden kaadosta. Siihen liittyen kerron miten kävi taloyhtiön vuosikokouksessa jossa tarkoitukseni oli käsitellä yhtiön hallituksen menettelyn laillisuutta sekä estää vastaavanlaisia hallituksen omavaltaisia toimeenpiteitä.


 Esitin ajoissa yhtiön hallitukselle pari ehdotusta käsiteltäväksi yhtiökokouksessa:
1. Ennen vastuuvapauden myöntämistä pyydetään puolueeton asiantuntija arvioimaan hallituksen hyväkuntoisten pihapuiden kaatamista koskevan päätöksen laillisuutta Asunto-osakeyhtiölain mukaan.
2.Rajataan hallituksen valtuuksia päättää omin päin pihamuutoksista.

En tiennyt että kokouskutsuun olisi voinut monistaa myös perusteluni, tällaista käytäntöä ei ole ennen ollut, joten jätin ne kokouksessa pidettävän puheenvuorojeni varaan.
Hallituksen puheenjohtajalle antamani kirje (hallituksella ei ollut sp-osoitetta) oli kuitenkin monistettu liitteeksi kokouskutsupumaskan keskelle ja kokouksen esityslistalle laitettu:
- Käsitellään osakas Margareta Blåfieldin:in tekemä vaade pihapuiden kaatamisesta.

Kokouksessa jotkut osallistujat keskeyttivät puheenvuoroni alkuunsa pitkillä litanioillaan. Minulle ei annettu mahdollisuus esittää perusteluitani.Toista kohta sivutettiin täysin.
Kun esityslistaan lopussa huomautin asiasta joku sanoi: yhtiökokous päättää, että asia on käsitelty. Sillä lailla minua nuijittiin.
Monet muut saivat kyllä pitkään löpistä turhista yksityiskohdista ym. vaikka kaikki olivat väsyneitä kokouksen venymiseen kun käsiteltävinä oli taloudellisesti merkittäviä remonttiasioita. Minun tekemien ehdotusten asiallinen käsittely olisi vienyt huomattavasti vähemmän aikaa kuin tapahtunut häiriköinti, johon osallistui myös sihteerinä toiminut isännöitsijä keskeyttämällä toistuvasti puheenvuoroni omilla vastaväitteillään.Puhenjohtajana toiminut hp. oli täysin avuton johtamaan kokousta.

Kolmea kerrostaloa käsittävän yhtiön edessä on todella suuria remonttiratkaisuja. Aika pahalta tilanne näyttää.

 

http://margaretablafield.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/231274-menete...

http://margaretablafield.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/230721-mika-m...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Hei Margareta, harmittava tapaus, mutta kovin tuttua. Ihmiset valmistautuvat kokouksiin aina huonosti ja ovat nykyään väsyneitä valvomaan asioita. Nyt on tietysti myöhäistä, mutta seuraavaa isoa asiaa varten kannattaa hyvissä ajoin keskustella mahdollisimman monen osakkaan kanssa ennen kokousta, jotta he ovat tietoisia siitä mitä on odotettavissa. Kokouksessa ei enää ehdi ketään voittaa puolelleen, vaan pohjatyö on tehtävä ennakkoon. Siellä käy muuten juuri noin, eli kukaan ei kuuntele.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Yleensäkin ihmiset eivät jaksa puuttua asioihin.
Eräs osakas oli tosin vaivautunut hyvinkin perusteellisesti vertailemaan isoja remonttikustannuksia ja talojen korotussuunnitelmaa. Hyvä niin, hänen ansiosta vältyttiin ehkä todella tyhmästä päätöksestä.
Mutta olisi ollut hyvä linjata myös hallituksen päätösvalta pihamuutosten osalta. Olin keskustellut useiden asukkaiden kanssa jotka olivat samaa mieltä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Sorry vaan, mutta jo noista kylteistä tulee ikävä mieli. En taitaisi viihtyä talossasi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Parempi vaihtoehto olisi koiravessa kylttien paikalla.
Kävelin tänään naapuritalojen piha-alueella, jossa myös on tukahdutettu luontainen metsäkasvillisuus laajoilla nurmikenttillä siellä sun täällä. Aurinkoisessa rinteessä ruoho jo hieman viheriöikin joten täytyy ruveta kuluttamaan energia, ettei vaan mikään kukka nostaisia päätään näillä hoitonurmilla, joilla en ole koskaan nähnyt ketään piknikillä tai jotain peliä pelaamassa.
Surullinen maisema tähän vuodenaikaan tai kuivina kesinä.