MargaretaBlafield

Kevään merkkejä, vihdoinkin!

Kävin katsomassa olisiko kanadanhanhet jo saapuneet. Heitä ei näkyneet vielä, mutta joutsenpari saapui juuri lahteemme.
Kuulin ensimmäisen tikan päräytykset ja nyt näin talvehtineen mustarastaan jonka huilu ei vielä aivan vireessä ollut.
Jäällä oli vielä uskaltautunut pari pilkkijä potkukelkoilla.
Pieni poika kertoi minulle, ettei ole saanut vielä kelloa vaikka on jo kuusi vuotta. Kysyin eikö hänelle ole kännykkäkään. Se sentään on.
Kerroin, etten minäkään muuta kelloa käytä. Pojan mielestä rannekello olisi kuitenkin kova juttu.

Kännykälläni ei mitään kuvia lentävistä joutsenista oteta, ainoa tänään napsittu kuva on kaadetun tuomipihlajaaidan risuista, joten kuvitus puuttuu.

 

Ihanaa Minna Canthin päivää!
Suvaitaan kai pieni kilpailu tasa-arvon merkeissä?
Kuka sukupuolten välisen ja muunkin yhteiskunnallisen tasa-arvon esitaistelijan roolihahmoista sanoi suunnilleen näin: Teidän lakinne ja järjestyksenne halusin ampua!

Joku hyväkin uutinen:

http://yle.fi/uutiset/3-9351434

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kevään merkkejä? Täällä on metri lunta!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Täällä lumet ovat melkein sulaneet, mutta kävelyteillä on paikoin vaarallisen liukkaita jääkenttiä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos samoin myöskin sinulle ja iloista alkavaa viikkoa...Meillä jo hiekka rapisee kenkien alla, tosin tänään meillä satoi vähän pieniä rakeita, mutta sulivat saman tien.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kävin eilen Jänissaaressa. Paatit vielä hupussa ja tie jäinen, kun on niin kuusten varjossa. Hienolta näytti jäistään hopertuva Näsinselkä. Kyllä se siitä !
Toisella puolella Rauhaniemi on lähes samanlainen kevään suhteen. Kauppiin vievä metsäpolku paikoin liukas. Liitovarjot jäällä vauhdittivat luistelijoita.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Juuri liukkaiden polkujen takia en lähtenyt Näsinselälle asti, Joskus olen vesivärillä luonnostellut sen sulavien jäiden sävyjä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Keltaiset talventähdet hienolla nupulla Arboretumin huvilan kivijalassa. Tulppaanit puskevat ylös. Lumikello kukkii. Ja joutsenet "ulvovat".

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä mietin mitä sana käyttäisi joutsenten ääntelystä. Tänään kuulosti melkein haukunnalta.
Oletko käynyt Näsinpuistossa? Ajattelin osua sinne kun näsiä kukkii. Sekin on arboretum. Ja Nokian puolellakin voisi käydä, nyt pääsee vaikka lintutorniin halvalla kaupunkibussin hinnalla. Myllypurossa on nähty koskikara. Taitaa olla mulla listan ykköskohde.
Mull ei ole enää auto jolla huidella ympäriinsä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Margareta

Kävin eilen Tallinpihalla Näsinpuiston alareunassa, mutta en Milavidan nurkilla. Oli kylmä viima. Näsijärveltä pääsee puhaltamaan raaka tuuli pohjoisesta kymmeniä kilometrejä lähes Tampereen keskustaan. Villapaita oli tarpeen.

Pyöräilin Hatanpään Arboretumissa, olihan sotkemista, koska kävelytiet olivat osittain märkiä. Kahvilassa ihmisiä nautiskelemassa seinustalla auringosta. Sinne pääsee suoraan bussi n:o 21 Lielahdesta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Onneksi en asu enää keskustassa, siellä taitaa olla aika pölyistä nyt. Ainakin Lielahdessa pöllysi. Ennen kävelin sinne ja tulin ostosten kanssa bussilla takaisinNyt maisemat ovat muuttuneet niin kamaliksi ettei enää huvita kävellä.
Hatanpäälle pääsee monella bussilla ja voi vaihtaa eri paikoissa. Harmillisesti melkein kaikki bussit lähtevät Hatanpäältä peräkkäin ja siellä voi joutua aika pitkään odottamaan pysäkillä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kevättä Helsingissäkin. Meidän pihalla on vielä jäistä, sillä lumia ei ole aina luotu kunnolla ja siksi pihapolku sulaa hitaasti. Teiltä on hiekkaa jo poistettu. Mukava kävelylenkki päättyi parikymmentä minuuttia sitten. Aurinkoa on jo pitkään ja linnut laulavat.

Minulla olisi upeita kuvia Näsijärven jäältä muutamien vuosien takaa. Siellä porukka nousi liitovarjoilla ilmaan. Ilma oli kaunis ja varjot upeita. Tuli hyviä kuvia, mutta ei niitä pysty tähän juttuun lisäämään todisteeksi. No silloin oli vielä tammikuuta. Nyt ollaan jo ihan eri vaiheessa kevään tulossa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minäkin olen joskus harmitellut ettei kommentteihin voi laittaa kuvia. Aamulehden blogiin voi. Ne vaan tulevat sinne ihan liian suurikokoisina.
Laita oma juttu.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ihmettelen otsikon sanaa "vihdoinkin". Keväthän on kovin aikaisessa (ainakin täällä Etelä-Suomessa).

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jos luet kommenttejani Irja Laamasen Kevään merkkejä juttun niin ymmärrät. Etelässä kevät voi olla aikaisessa täällä pikkasen pohjoisemmassa ei ole, vaikka kunnon talvea oli vain muutama lyhyt jakso.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Laskin kyllä Tampereen Etelä-Suomeen ja ajattelin että, kevät olisi sielläkin aika lailla aikaisessa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #14

Olen minä aikaisempiakin kevääntuloja täällä nähnyt. Ennen kaikkea olen ihmetellyt lintujen puuttumista. Tavallisesti ainakin talitintit ovat ollet äänessä tähän aikaan.
Selvä ero on kyllä aina ollut Turkuun ja Helsinkiin kevään etenemisessä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #15

No viime vuosina on kyllä ollut aikaisia keväitä monta. Talitinteistä puheen ollen kertoisikohan joku ornitologi, mikä saa ne laulamaan? Viime vuonna kuuntelin niitä Saariselällä helmikuussa, eikä keväästä siellä ollut kyllä tietokaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #23

Talitintit ovat ensimmäisiä jotka aloittavat lauluaan. Miltä ne kuulostivat Saariselällä? Kaipaan sitä entisaikojen ti-ti-tyytä.
Pöllöt tietenkin huutelevat pimeän tullen jo helmikuussa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #29

Saariselällä sanoivat titityy. Täällä Espoossa kuulee kaikenlaisia variantteja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Voihan sanoa vihdoinkin, kun odotus on ollut pitkä, vaikka kevät alkaisi joulusta.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

No näinhän sen voi kokea. Minä olen kuitenkin taas kerran odottanut koko talven talvea, jota ei taaskaan tullut, joten aikainen kevät ei tunnu oikein miltään. No, pakkohan siitä on yrittää nauttia paremman puutteessa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #36

Tykkäsin asua pohjoisemmassa kun talvea oli kun se tuli. Nyt kai sielläkin lumet sulavat välillä. Talvikin on ihanaa ja Lapin kaamoksen kokeminen on eräs toteutumaton unelmani.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minulle varmimpia kevään merkkejä on se, että saan toyotan jälleen kerran leimattua - kohta puoli miljoonaa kilometriä mittarissa ,,,

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minua sykähdyttää sinivuokot ja mustarastaan luritus. Tänään se jotain ääntä jo viritteli, mutta ei ollut vielä oikea sointi.
Mulla oli joskus ihana keltainen Fiatti, sillä varmaan oli ajettu ainakin sen vertaa. Kerran jäi metsätaipalelle kesken työmatkan ja myöhästyin viisi minuttia kun jouduin liftaamaan.
Ei silloin ollut vielä kännyköitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Samat sanat ja tykkäämiset minullakin. Kävin juuri pihassa viemässä mustarastailleni aamusiemenet ja loput leivänmuruset. Hetkessä ilmestyi kuusi rastasta kilpasille ja kolme oravaa pitämään omat puolensa ruuan jakelusta:)

Voi, voi tätä ihmisenkin iloa, kun aurinko vielä paistaa, vaikka yön pakkanen vielä vähän kirpaiseekin. Odotettavissa kaunis päivä ja kevättä rintaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #22

Ihana päivä tosiaankin, mutta asioidessani kammottavan rumassa kauppakeskittymässä joss hiekka pöllysi ja katujen ylittäminen on vaarallista, yks kääntyvä auto melkein ajoi päälleni piti näyttää pysähtymismerkkiä, en pahemmin vielä ole päivästä nauttinut. Pitää tehdä pieni lenkki vielä kunhan vähän tokenee.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Viikon kuluttua on jo kellokin käännetty. Tai siis siirretty. Molemmat verbit tarjoavat mahdollisuuden viisasteluun. Minä ajattelin kääntää kaappikellon kyljelleen ja siirtää keittiön kellon seinältä toiselle.

Höpinä seis! Ensi viikonloppuna asetamme kelloihin ns. kesäajan, ja minusta se merkitsee mukavaa vaihtelua tylsäntasaiseen vuorokausirytmiin. Ja onhan se kevään merkki, sanokaa mitä sanotte.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Onneksi minulla ei ole kaappikelloa tai keittiönkelloa.
Kaksi asiaa joita olen minimoinut sisustuksessa:kellot ja peilit.
Minusta kellojen siirtäminen kaksi kertaa vuodessa on ihan hölmöä. Minun vuorokausirytmini ei tosin siitä kärsi kun koko ikäni aikatauluni ovat ollet epäsäännöllisiä.
Kerran jouduin viettämään ylimääräisen tunnin jollain asemalla pohjoisen junassa matkalla etelään.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kelloja voisi hyvin vähentää meillä. On monta vanhaa sukukelloa seinillä ja yksi pohjalainen kaappikello.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jotkut keräävät kelloja. Suvun kaappikello on veljentyttärellä.
Minulla on isoisän taskukello joka ei käy.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ollakseni vaihteeksi rehellinen: minullakaan ei ole kaappikelloa. Tuvan seinällä raksuttaa - ja kahdesti tunnissa lyö - isovanhempieni häälahjakello vuodelta 1921. (Vai jokos he kävivät vihillä v. 1920... en ole aivan varma.)

Keittiön kellona toimii mikrouunin näyttö. Se ei osaa ajastaa itseään, joten "set time" -toimintoa tarvitaan. Kesäaika kestää 7 kk ja normaaliaika vain 5; kuka sen jakauman keksi?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kesälomat on eri aikaan eri EU-maissa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sain Fb kaveriltani täsmällisen sitaatin:
"Teidän lakinne ja oikeutenne, niitähän minun pitikin ampua!"
Juho tiesikin sen jo Homsantuun repliikiksi. Kuopiolainen tasa-arvon puolustaja tietty tuntee Minnansa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Margareta, täällähän teillä on hieno keskustelu!

Tänäänkö se kevät vasta alkaa, kun on kevätpäivänseisaus? Ajatella, se merkitsee, että
päivä ja yö ovat samanpituisia kaikkialla maapallolla.
Pohjoisnavalla alkaa puolen vuoden pituinen päivä ja etelänavalla yö!

https://www.youtube.com/watch?v=Hx1sa0Cf5hs

kevätpäiväntasaus.m4v

Oikein mukavaa kevättä sinulle, Margareta! ja kaikille muille keskustelijoille :))

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Reipas lapsikuoro soppi hyviin aiheseen. Kiitos vierailusta Viola.
Kevään merkeistä on kiva keskustella, Irja aloitti kiurukuvallaan ja Ana seurasi, Minä taisin heittää jonkun haasteen, että kaikki kertoisivat havannoistaan.Niin tosiaankin on kevätpäivänseisaus. Eikös muinoin sitä vietettiin uhraamalla Jumalille. Stravinskyn kevätuhri on eräs mielisävelelteos minulle. Sinusta esimerrkiä ottaen laitan minäkin sävellinkin tänne: https://www.youtube.com/watch?v=jF1OQkHybEQ
Oikein ihanaa kevättä sinullekin, ja menestystä vaalityösssäsi.

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Se on sitten ns. kevätpäiväntasaus ja kohta siirretään kelloja, tämän kuun viimeinen lauantai, Juhannukseen päin.

Perskule - kohta on taas Joulu, jos pysyn hengissä vielä silloin (ja tuleehan Joulu muille, vaikka en sitä itse näkisikään).
Muisto Keijo Kullervo

PS. Pitää ottaa ilo irti, jos Jumala suo kesäpäivänseisauksesta 21.06 2017 ja sitten on vielä Juhannuskin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minusta on ihanaa seurata kun kukka toisensa perässä puhkeaa kukkimaan. Olen joskus ajattelut, että menen yöksi koivun alle nukkumaan,että näkisin hetken kun hiirenkorvat puhkeavat, ne vaan aina pääsevät yllättämään.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Rymättylässä pantiin potut maahan hiekkaiselle etelärinteelle eilen 20.1.. kevätpäivän tasaus ajanmerkkinä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Rymättylästä tuleekin ensimmäiset varhaisperunat. Mutta mistä saisi uusia perunoita, jotka maistuisivat kuin ennen vanhaan. Ja maukkaita tomaatteja. Lajikkeetkin on viljelystapojen ohella tainnut vaihtua nopeakasvuisiksi ja samalla mauttoman vetisiksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sepä se, mutta pane multaa ämpäriin ja sinne muutamia perunoita kasvamaan parvekkeelle, niin johan on iso ilo syödä niitä oikeita uusia pottuja. Kasvuaikana ne ovat myös kauniin vihreitä ja ilo silmälle. Minä tein niitä viime kesänä eka kertaa ja voi sitä iloa, kun niitä omia pottuja sai kaivaa ämpärin pohjalta suoraan kattilaan.

Eihän niistä paljoa satoa pääse tulemaan, mutta vähäkin riittää hyvään mieleen:) Nyt ensi kesänä panen niitä isoon saaviin ja odotan myöskin isompaa saalista. Pieni pihamme on jo niin täynnä kukkia ja muuta pensasta, joten tyydyn pakosta tähän vähäisempään perunasatoon...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä ottaisin rannasta risan puisen soutupaatin ja laittaisen parvekkeeni alle "nurmikolle" jossa ruohokaan ei kasva, täyttäisin mullalla ja sinne sitten vaikka perunaa. Se on kukkiessaan kaunis.